Podcast Bellen met Bas

Regelmatig bellen we even met Bas Eickhout, Europarlementariƫr en delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement, om het laatste nieuws uit de Europese politiek door te nemen.

Hoe gaat er in de Brusselse vergaderzalen aan toe? Waarom zeggen Europese regeringsleiders in hun eigen land soms iets anders dan ze in Brussel doen? En hoe lopen de laatste onderhandelingen over belangrijke Europese wetten? Blijf op de hoogte en luister naar Bellen met Bas.

Luister de laatste aflevering online:

🎧 De uitdaging: zet in vier maanden een daadkrachting coronaherstelfonds op

Na de historische top van eind juli, waar de EU-regeringsleiders het (toch) eens werden over het coronaherstelfonds, begint het echt werk eigenlijk voor beleidsmakers nu pas echt. Hoe zetten we de plannen om in daadkrachtige Europese wetgeving? Het Europees Parlement speelt daarin een belangrijke rol. Het is net terug van reces, tijd om te Bellen met Bas.

🎧 Luister eerdere afleveringen online.

Abonneren

Abonneren op de podcast is het makkelijkste, dan wordt een nieuwe aflevering automatisch klaargezet in je app.

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe aflevering online staat? Meld je dan aan voor onze EuropaUpdate. 👇

Mis niks: Ontvang de EuropaUpdate

Dit is een verplicht veld

Submit error please try again

We sturen je een mailtje bij een nieuwe aflevering van Bellen met Bas en houden je op de hoogte van het nieuws uit de Europese politiek.

Bedankt voor je aanmelding, je hoort snel van ons.