Podcast Bellen met Bas

Regelmatig bellen we even met Bas Eickhout, Europarlementariër en delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement, om het laatste nieuws uit de Europese politiek door te nemen.

Hoe gaat er in de Brusselse vergaderzalen aan toe? Waarom zeggen Europese regeringsleiders in hun eigen land soms iets anders dan ze in Brussel doen? En hoe lopen de laatste onderhandelingen over belangrijke Europese wetten? Blijf op de hoogte en luister naar Bellen met Bas.

Luister de laatste aflevering online:

🎧 Hoe onze Green Deal het aflegde tegen de landbouwcoalitie in het Europarlement

Vorige week leek het alsof het Europees Parlement en de Europese ministers deden alsof er geen klimaatverandering bestaat. Ze weigerden te erkennen dat ook het Europees Landbouwbeleid (GLB of CAP) een rol te spelen heeft. Zeven jaar en bijna 400 miljard euro (een derde van de EU-begroting) dreigen verloren te gaan om de landbouwsector te vergroenen. Deze aflevering staat – hoe kan het ook anders – geheel in het teken van het Europees Landbouwbeleid.

🎧 Luister eerdere afleveringen online.

Abonneren

Abonneren op de podcast is het makkelijkste, dan wordt een nieuwe aflevering automatisch klaargezet in je app.

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe aflevering online staat? Meld je dan aan voor onze EuropaUpdate. 👇

Mis niks: Ontvang de EuropaUpdate

Submit error please try again

We sturen je een mailtje bij een nieuwe aflevering van Bellen met Bas en houden je op de hoogte van het nieuws uit de Europese politiek.

Bedankt voor je aanmelding, je hoort snel van ons.