Meld je aan

LIVE - Bas Eickhout en Laurie van der Burg vanaf de klimaattop in Glasgow

Maandag 8 november 2021: 19.30u - 20.15u

Van 31 oktober tot 12 november komen klimaatactivisten, milieuorganisaties en politici bijeen in Glasgow voor een belangrijke klimaattop: de COP26. Er staat veel op het spel, want er is weinig tijd te verliezen als we de afspraken uit het Parijsakkoord willen halen. Europarlementariër Bas Eickhout is in Glasgow om te onderhandelen namens het Europees Parlement.

Onze belangrijkste inzet? Het uitfaseren van fossiele subsidies. Om de klimaatdoelen te halen, moeten olie, kolen en gas in de grond blijven zitten. Dat betekent heel simpel dat we moeten stoppen met geld investeren in fossiele energie.

Dit is ook de focus van het werk van campaigner Laurie van der Burg die ook aanwezig is op de top. Tijdens een live gesprek maandagavond zullen Bas en Laurie het hebben over:

 • De onderhandelingen in Glasgow: wat staat er op het spel?
 • Hoe zorgen we ervoor dat er geen geld meer naar de fossiele industrie gaat?
 • Daarnaast beantwoorden we graag de vragen die in de chat kunnen worden gesteld vanuit het publiek

Laurie van der Burg werkte eerder bij Milieudefensie aan de succesvolle klimaatzaak tegen Shell en is nu campaigner voor Oil Change International. Haar werk focust op de financiële kant van de energietransitie.


  Aanmelden

  Meld je aan en we sturen je een mailtje met de link naar de livestream. (Kun je niet live kijken? Geen probleem, de video blijft online om later terug te kijken.)

  Dit is een verplicht veld
  Dit is een verplicht veld

  🔔 Mogen we je per email een herinnering sturen en je op de hoogte houden van ons werk?

  Dit is een verplicht veld

  Submit error please try again

  Leuk dat je meedoet. Je ontvang een e-mail met de link naar de livestream.