Teken de petitie

Meer treinen, minder vliegen!

Maak van de trein de goedkoopste én makkelijkste optie voor reizen tot 750 km.

Vliegtickets worden steeds goedkoper, terwijl treintickets duurder worden. Voor zo’n 40 euro vlieg je naar Praag terwijl een enkeltje met de trein bijna 180 euro kost en je 11 uur onderweg bent. Dit is de wereld op zijn kop. Van de vluchten die van Schiphol opstijgen, vliegt 35 procent niet verder dan 750 kilometer.

Daarom vinden wij: Reizen tot 750 kilometer moeten het goedkoopst en makkelijkst worden per trein. Sluit je aan en steun onze actie. ✍️

  • De luchtvaart heeft haar grenzen bereikt. Voor het klimaat, omwonenden en de natuur is meer treinen, minder vliegen veel beter en gezonder.
  • Stop oneerlijke concurrentie. De luchtvaartsector draait op subsidie en belastingvoordeel. Zo betalen luchtvaartmaatschappijen geen belasting op kerosine en zit er geen btw op vliegtickets. Het is een politieke keuze om vliegen zo goedkoop te houden.
  • Politici negeren treinnetwerk. Intussen worstelen treinmaatschappijen om hun internationale lijnen rendabel te houden. Nederland en Europa moeten meer investeren in het treinnetwerk en beter samenwerken. Zodat treinen de snelste, makkelijkste en goedkoopste optie worden. Zo krijg je meer mensen in de trein!
  • Luchtvaartsector neemt geen verantwoordelijkheid. De luchtvaartsector wordt constant een hand boven het hoofd gehouden: zij ontlopen steeds de verplichting om hun CO2-uitstoot te verminderen. Waar het kabinet onze energierekening verhoogt, mag de uitstoot van de luchtvaartsector maar doorgroeien. Zo is het onmogelijk om onze klimaatdoelen te halen.

Kunnen we rekenen op je steun? Samen zorgen we voor #meertreinenmindervliegen!

Bas Eickhout (Europarlementariër)

Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid)

- ondertekenaars

60.000

Teken de petitie

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Als je nog niet aangemeld bent, wil je dan per e-mail updates ontvangen van GroenLinks?

Dit is een verplicht veld

Submit error please try again

Opmerking: Als je al aangemeld bent, dan schrijf je hiermee jezelf niet uit. Je kunt je afmelden onder iedere e-mail die je ontvangt. Deelnemen kan ook zonder je aan te melden.

Bedankt voor je steun! Samen gaan we voor meer treinen en minder vliegen!