Aanmelden

LIVE - Online geweld tegen vrouwen

Donderdag 4 maart - 19.00u

Haatdragende teksten gericht aan het adres van vrouwen zijn online helaas geen uitzondering. Wie, online of offline, aanzet tot haat, geweld of discriminatie, gaat de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te buiten. Toch zien we de laatste jaren dat online verbaal geweld richting vrouwen toeneemt.

In het kader van Internationale Vrouwendag, gaat Europarlementariƫr Kim van Sparrentak in gesprek met Devika Partiman, oprichter van Stem op een Vrouw, over de enorme hoeveelheid haatberichten die vrouwen online tegen zich krijgen.

 • Devika Partiman is sociaal ondernemer en activist op het gebied van emancipatie, inclusiviteit en diversiteit. In 2017 richtte ze Stem op een Vrouw op, een stichting die zich richt op de politieke emancipatie en representatie van vrouwen in Nederland.
 • Kim van Sparrentak is EuroparlementariĆ«r voor GroenLinks. Ze zet zich onder andere in voor meer gendergelijkheid in de EU, zoals het dichten van de loonkloof en de aanpak van online vrouwenhaat.

Een aantal onderwerpen die aan bod komen:

 • de verschillende vormen van online haatuitingen en geweld jegens vrouwen;
 • de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen voor vrouwen die dat met zich meebrengt;
 • de eventuele oplossingen op zowel Europees en nationaal niveau.

  Uiteraard kun je zelf tijdens het gesprek ook via de chat vragen stellen aan Kim en Devika.

  Aanmelden

  Meld je aan en we sturen je een mailtje met de link naar de livestream. (Kun je niet live kijken? Geen probleem, de video blijft online om later terug te kijken.)

  Dit is een verplicht veld
  Dit is een verplicht veld

  šŸ”” Mogen we je per email een herinnering sturen en je op de hoogte houden van ons werk?

  Dit is een verplicht veld

  Submit error please try again

  Als we je al op de hoogte houden, dan schrijf je jezelf hiermee niet uit. Je kunt je afmelden onder iedere e-mail die je ontvangt.

  Fijn dat je meedoet. Je ontvang nu van ons een e-mail met de link naar de livestream.