Spreek je steun uit

EU-landen, neem vluchtelingen over uit Griekenland.

EU-landen moeten vluchtelingen overnemen uit de overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland. Op mede-initiatief van GroenLinks-Europarlementariër Tineke Strik sturen de leden van parlementscommissie Justitie en Burgerlijke vrijheden deze oproep naar alle leiders van de EU-landen.

In de brief benadrukken de Europarlementariërs dat asielzoekers die in een kwetsbare situatie zitten, zoals alleenstaande kinderen, snel opgevangen moeten worden. Er zitten op dit moment 42.000 vluchtelingen vast op de Griekse eilanden, waaronder 5.500 alleenstaande minderjarige asielzoekers. Nog maar vijf EU-landen hebben hun steun toegezegd, het is hard nodig dat andere landen, waaronder Nederland, snel aansluiten.

De oproep is ondertekend door Europarlementariërs van de Groenen, christendemocraten, sociaaldemocraten, liberalen en verenigd links. Samen hebben deze fracties een meerderheid in het Europees Parlement.

Beste voorzitter van de Europese Commissie,
Beste voorzitter van de Europese Raad,

De parlementscommissie Justitie en Burgerlijke vrijheden neemt met zorg kennis van het ontbreken van hervestiging als een van de meest noodzakelijke acties om Griekenland te ondersteunen. De parlementscommissie roept op tot het instellen van snelle maatregelen om asielzoekers te hervestigen en om voorrang te verlenen aan hen die in een kwetsbare situatie zitten, inclusief kinderen met familie, alleenstaande kinderen en jonge vrouwen en meisjes.

We vragen een toezegging van de Europese Commissie en de Raad voor snelle en langdurige ondersteuning voor Griekenland, inclusief een substantiële hervestiging van asielzoekers van alle leeftijden, om ervoor te zorgen dat de opvangcapaciteit in Griekenland niet constant overbelast is.

Namens de parlementscommissie Justitie en Burgerlijke vrijheden,

Voorzitter Juan Fernando López Aguilar

(Download volledige tekst van de brief als pdf)

- steunbetuigingen

4 000

✍ Steun de oproep van de Europarlementariërs

fout?
fout?
fout?

Als je nog niet aangemeld bent, wil je dan per e-mail updates ontvangen van GroenLinks?

Je moet hier iets kiezen.

Submit error please try again

Opmerking: Als je al aangemeld bent, dan schrijf je hiermee jezelf niet uit. Je kunt je afmelden onder iedere e-mail die je ontvangt. Deelnemen kan ook zonder je aan te melden.

Bedankt voor je steun. Deel de oproep met je vrienden.